Några av mina favoritaffärer

Jag har nu suttit och kollat på olika hemsidor och kom på vad jag ska skriva om, några av mina favorit affärer :P
En av dem som jag tror jag hittar många fina kläder är på H&M. Dessutom är det mkt prisvärda saker och väldigt fina. Det brukar inte kosta så jätte mkt så det är ju bra :)
Sen har jag börjat gilla TopShop ganska mkt. Jag har inte många kläder därifrån men jag tycker att de har fina kläder, de är lite dyrare än de på hm.
Sen gillar jag Åhlens där jag för det mesta köper saker när jag är i Dalarna under sommaren. De har inte jääätte många affärer i Mora men de har i alla fall några roliga :) vilket jag nöjer mig med. Nu när jag var i Dalarna köpte jag ett nagellack som jag har en bild på, och en ny rengöring. Jag tycker att den var väldigt bra och den kostade inte så mkt. Den gör så att huden blir len efteråt som är ett plus. Jag brukade bli röd i ansiktet från min förra men dt blir jag inte av denhär :)
Jag gillar också KICKS. Den har många parfymer som jag gillar :P (jaha?) Och det är det mesta de har men aja :P De har mkt smink också :P
 Inte just dehär köpte jag som rengöring men i denhär serien ;) Kan rekomendera. De som jag köpte kostade runt 50-60/ st så det var inte så dyra ;)

Idag

Idag har väl inte varit min bästa dag direkt... Jag var lite deprimerad och började tänka på massa dåliga saker som gjorde mig ännu mer ledsen:P men sånt händer, alla har en dålig dag någon gång och jag hade det igår. Men jag kom på lite saker, även fast det inte var så bra saker så blev jag lite glad när jag kom på dt :P Annars har jag kollat på Desperate Housewives nästan hela dagen :P Hoppas alla andra har haft en bra dag i alla fall :)




Idag, och mitt bliande rum

Idag har jag varit med min familj i Kungenskurva. Pappa och martin gick till media markt, och jag och mamma gick runt på IKEA. Jag skrev ner lite möbler som vi ska köpa till mitt rum. Jag hade redan sett de flesta saker men ändå.
Eftersom ela mitt  rum är vitt så tänker jag göra så att det blir brunt och vitt för det mesta. Antingen så tänker jag ha en till färg och jag funderar över turkos eller vinröd. Jag kommer antagligen trivas :) Hoppas det. Jag tror att när allt är färdig kommer det att bli jätte bra :) Sätter in en bild på lite saker jag ska ha´i mitt rum så ni kan få en liten "bild" av hur det kommer se ut.

Heh har ritat lite själv så :P



Det blev lite suddigt så man ser inte riktigt vad det står men aja :P

Om min blogg, kolla hit!

Skriv gärna vad ni tkr om min blogg och vad som ni tkr ska förbättras :)

Dagen outfit

Idag är det fint väder och varmt så jag orkar inte ha på mig något annat än denhär klänningen från hm. Jag har ju för visso underkläder på mig xp

Gröna lund 26 juni

Igår den 26, var jag på görna lund med andréa, martina, nicole, daniel och sam. Det var jättefint väder och alla var typ glada :P Vi gick av vid fel hållplats vid tåget, märkte inte hur långt vi åkte, jag o andréa trodde att vi skulle till Karlaplan medan de andra sa att vi skulle åka båt till gröna lund. Sen när vi kom fram till båtarna kostade det pengar, jag tyckte att vi lika gärna kunde gå, trodde inte att det var så långt men det var det :P men vi kom i alla fall fram och det va ingen kö :) Sen åkte vi väl det mesta, jag tycker fortfarande att fritt fall är roligast på gröna lund ;)  Vi gick också in i spökhuset, vi belv väldigt skrämda, har nog inte blivit så skrämd där som igår :P Det var säkert bara för att vi stod utanför och två "spöken" såg oss o vi vinkade och så xp Sen jaa då var det läskigt :P om man åker till grönan tycker jag att man måste gå in dit.

 Jag som isbjörn, martina som sjöman, och nicole som något i en skattkista XP
 Nicole, martina och jag
 Andréa och Martina
 Daniel och Sam :P


Tog dessa bilder av Andréa men gick inte att lägga in mina på datorn :P

Ha det så bra! :)

Jag älskar dig

Jag älskar dig på olika språk:

Grekiska: σε αγαπώ
Spanska: Te quiero
Engelska: I love you
Finska: rakastan sinua
Kroatiska: volim te
Turkiska: seni seviyorum

jaa, jag tycker att svenska eller engelska är bäst :P

Tänk på att äta detta ;)

Nu har jag kommit på en annan sak att skriva om. Nämnligen vad som är riktigt bra att äta och något om varför. Jag har många saker på denhär listan jag har i datorn så jag plockar ut några som jag tycker är "viktigast" eller godast :P

Apelsin - ät en citrusfrukt om dagen
 Rik på: C-vitamin, fibrer, folat, kalium, fytokemikalier - framförallt karotenoider.
 Kan skydda mot: cancer, hjärt- och kärlbesvär, demens, Alzheimer, höga nivåer av gallsalter, pendlande blodsocker, högt blodtryck, höga blodfetter, inflammationer och luftvägssjukdomar, järnbrist, reumatism, åldersförändringar i gula fläcken, grå starr, slapp hud.


Blåbär - ät lite varje dag

 Rika på: C-vitamin, E-vitamin, fibrer, fytokemikalier - framförallt antocyaniner.
 Kan skydda mot: ALS, Alzheimer, Parkinsons sjukdom och demens då ämnen i blåbär skyddar hjärnan och motverkar åldrandets nedbrytande effekter, slapp hud och rynkor då ämnen i blåbär stärker kollagenproduktionen, högt blodtryck, inflammationer, hjärt- och kärlbesvär, cancer, urinvägsinfektion, mag- och tarmbesvär. Kan även stärka mörkerseendet.


Avokado - ät en halv 3-4 gånger i veckan

 Rik på: nyttigt enkelomättat fett, E-vitamin, fibrer, kalium, folat, magnesium, fytokemikalier.
 Kan skydda mot: höga blodfetter, högt blodtryck, hjärt- och kärlbesvär, prostatacancer, bröstcancer, grå starr, åldersförändringar i näthinnan. Fungerar också hudvårdande då ämnen i avokadon är fuktgörande och har antiinflammatoriska egenskaper.


Mörk choklad (minst 70%) - ät 10-20 gram 4-5 gånger i veckan

 Rik på: magnesium och fytokemikalier - framförallt flavonoider.
 Kan skydda mot: högt blodtryck, högt kolesterol, blodproppar och inflammation. Ökar insulinkänsligheten.


Granatäpple - ät eller drick som juice ett par gånger i veckan

 Rik på: C-vitamin, kalium, polyfenoler.
 Kan skydda mot: åderförkalkning, prostata-, hud- och bröstcancer, Alzheimer, inflammationer, högt blodtryck och höga blodfetter.


Lax - ät fet fisk tre gånger i veckan

 Rik på: omega-3, protein, B-vitamin, D-vitamin, magnesium och selen.
 Kan skydda mot: inflammation, cancer, hjärt- och kärlsjukdom, högt blodtryck och höga blodfetter. Är viktigt för hjärnans funktioner och motverkar depression, demens och ADHD. Bra för hyn och ögonen, minskar ledvärk vid reumatism.


Äpplen - ät minst ett varannan dag

 Rikt på: flavonoider, fibrer.
 Kan skydda mot: hjärt- och kärlsjukdom, cancer, astma , diabetes.


Nötter och frön, framförallt valnötter, mandel och solrosfrön - ät en handfull dagligen

 Rika på: nyttiga fetter, protein, E-vitamin, magnesium, koppar, kalcium, kalium, fibrer, fytokemikalier.
 Kan skydda mot: cancer, hjärt- och kärlsjukdom, inflammationer, diabetes och övervikt. Fördröjer utvecklingen av rynkor och slapp hud.


Baljväxter som bönor, linser och ärter - ät tre portioner per vecka

 Rika på: proteiner, långsamma kolhydrater, fibrer, folat, fytokemikalier, magnesium, kalium.
 Kan skydda mot: övervikt, förstoppning och tarmsjukdomar som IBS (Irritable Bowel Syndrome), högt blodsocker och åldersdiabetes, höga blodfetter, högt blodtryck, höga gallsalter, hjärt- och kärlbesvär, järnbrist, inflammationer, cancer.

Skriv gärna vad du tyckte om dethär ;)


Chanel

Jag tänkte skriva lite om Chanel och dess "historia", kommer inte på något att skriva just nu :P

För er som inte vet.. är Chanel ett stort modehus som startades av  Gabrielle Coco Chanel. Coco Chanel började sin karriär i att driva en hattaffär. Det var då modernt att använda stora hattar, och det var till förvåning som då CC tillverkade små enkla hattar utan massor av detaljer. Hon var också den som skapade den "sportiga" looken för kvinnor, och gjorde också att det var snyggt att vara solbränd. CC skapade såklart också den klassiska chaneldräkten, som är en kjol som går ner till knäna och en kavaj till det.  Efter hennes död 1971 tog Karl Lagerfeld över verksamheten och driver den fortfarande idag.
En annan sak är att Chanel´s doft Chanel No. 5 blev mkt populär när Marilyn Monroe fick frågan om vad hon hade för parfym när hon sov och svarade Chanel No.5. Det sattes fort igång med försäljningen, och jag tror att den är mkt populär bland "äldre" fast kanske inte av samma anledning ;)

 Gabrielle Coco Chanel.

Tjejer i gult

Vem passar bäst i gult? Eller vem har finast klänning?
Skriv 1 2 3 4 lr 5 ;)




Tunika/klänning som jag vill ha!

Jag såg denhär tunikan/klänningen på ellos hemsida, hade sett den i en tidning innan och tyckte att den va väldigt fin :) Nu är dt också rea på ellos.se så den kostar 249 istället för 399 vilket gjorde mig väldigt glad ;) så när mamma kmr hem idag ska jag fråga om jag kan få den :)

 tänk den med ett vitt pärlhalsband :) det tkr jag skulle vara fint ;)

Nagellack <3

Nu har jag köpt ett nytt nagellack ;) Det är lite ljusare rött. Ibland ser det ut som orange och ibland mer rött hehe xp

Detta köpte jag


Sen ska jag köpa ett annat nagellack från depend som bara  är ornage  :P

Jag <3 Sommar

Nu ska jag åka till mitt landställe, så när jag är där kan jag inte skriva :P jag kmr i för sig inte vara borta så länge men ändå ;) Jag vill skriva Glad sommar och glad midsommar till alla! :)



KOM IHÅG:
* Använd solkräm
*Ha jätte roligt
*Var så glad som möjligt
* Och absolut inte glömma att äta massor med glass!
Då kmr ni att ha en bra sommar :)


Ha en super sommar hälsningar mig, Therése, bloond0















Love perfume <3

Jag älskar denhär parfymen, den luktar mkt gott och jag kmr antagligen att köpa den i sommar :)





Sen älskar jag denhär doften

Den kmr jag nog också köpa nån gång :)

Sen så har jag min älskling ;) DKNY be deliciuos



Dagens kändis outfit

Det tkr jag att Lindsay Lohan kan ha ;) Jag hittade denhär bilden och jag bara älskar denhär klänningen!
Hennes hår är också väldigt fint, hon passar nog i de flesta hårfärgerna tkr jag ;) Vad tkr ni om hennes outfit?




Igår kväll lr idag..

Nu har jag sovit över hos Martina, igen x) Men med flera ;), känns som jag har sovit där varje helg xp. Men i alla fall. Jag sov över hos martina med Andréa, Kakan, Nicole, Daniel, Olander och Emil. Vi hade det roligt tkr jag ;) Vi kollade först på några filmer, först Saw I. Jag hade sett Saw III hos martina en annan gång tidigare med Kakan, Andréa, Martina och Nicole och den var äcklig. Man förstod ganska mkt om III efter man sett I men jag hängde med i III för man fick lite hjälp av de andra ;) ettan är inte så läskig tkr jag faktiskt. Den var bara lite tjatig, det handlade mest om de som var fast i detdär rummet. Ni som kanske sett Scary movie har sett parodin av den, den när han sågar av sin fot.. :P aa den ;) a sen såg vi den och sen såg vi American pie 2, jag kollade inte så jäääätte mkt på den så jag hängde med ibland. Men aja. Sen var vi uppe till typ i alla fall jag var vaken till kl. 5. Men jag kunde inte sova jag var pigg xp. Heh jag och Andréa kände att vi ville ta lite luft så vi gick ut, det var inga bilar r människor ute så jag och Andréa gick ut på gatan och jag lade mig ner. hehe x) Det var lite roligt, men kallt, så vi gick in igen ;) Sen fortsatte vi kolla på filmen, sen la vi oss där vi skulle sova, och det pratades lite här och där.
Sen vaknade jag vi kanske halv 8, 8. Men jag var inte så trött när jag vaknade, men efter ett tag var jag det. Sen började alla andra vakna ;) Sen kollade vi på South park, den var inte så bra tkr jag x) Och efter den filmen kollade vi på TITANIC, vilket är typ världens bästa film! Men jag kollade inte så jätte mkt på den för jag ville inte gråta så jag var med Daniel :) Vi åt typ "frukost" vid halv ett :P Sen städade vi upp och sen gik alla hem. Det åskade lite idag. och regnade. Sen när jag kom hem somnade jag typ, lr först läste jag en bok men kunde inte läsa efter ett tag, så jag somnade. Sen väckte pappa och martin (min lillebror) mig och frågade om jag ville följa med till Täby C. Vilket jag gick medpå. Där åt jag en glass :)  hehe. Sen har jag varit hemma och kollat på Gossip girl och Desperate Housewives. Det var allt för idag ;) lite långt blev dethär inlägget :P




Grill och chill hos Anna x)

Den 15 juni (idag 17) var jag hos Anna med Andréa, Kakan, Martina och matilda och grillade, det var super mysigt tkr jag ;) Vi fick hjälp av Annas mamma att grilla, sen åt vi och pratade ganska mkt ;) typ för det mesta, sen dansade vi också väldigt mkt :P heh lite filmer på det, men kan ej lägga upp x) Men bilder kan jag i alla fall visa ;)

 Matilda, jag och Martina
 Andréa och Kakan
 Anna

Puss och kram hare bra :)

Skolavslutning!

Hah okej det kanske var ett liiitet tag sen det var skolavslutning men fick inte tag på några bilder förren nu :P Vi hade nog en helt okej skolavslutning. Först var vi i skolan... :P där kollade vi, som vanligt på avslutningen i matsalen. Vi fick veta vilka av de i nian som fick stipendium osv.  Sen gick vi tillbaka till klassrummet för att äta något som fika. Sen tog vi lite kort och många började gråta, dels för att Mariam och Gisela ska sluta i vår klass, Det är jätte dåligt!! Jag kmr sakna er!
Sen åkte jag, Martina, Andréa, Kakan och Nicole till Lidingö C för att fika lr äta lunch, vi åt på Café de Calma (?) tror det stavas så :P Sen gick vi hem till var och en och på kvällen gick vi till martina och där sov vi över :)
  Alla vi: Nicole, Andréa, jag, Anna, Matilda, Mariam, Martina och Kakan :)

heh jag ser typ rädd ut x)


Vill ha

 Denna bikini
 Denhär klänningen från forever21
 och hur söta är inte domhär? Plus att det är läpp balsam ;) vil ha!

Min helg

Jaha så var helgen slut... Jag har nu varit ledig i 3 dagar ;) men ändå. I fredags så var vi lediga från skolan, då var min familj med en annan familj typ hela dagen. Först var vi och badade och solade på Södergarn. Sen åkte vi tjejer ( jag o evelina) med våra pappor och handlade väääldigt mkt :P hehe. Sen åkte vi hem till familjen Spännar och grillade ( inte nära gräs lr så), ja det e ju förbjudet att elda, lr man får på sin tomt om man har tillgång till vatten i närheten, som en slang. Men aja :P Vi grillade och sen var vi där. På lördagen åkte jag till stan med min familj men jag gick bara runt med mamma, NU HAR JAG HITTAT TYG TILL MIN KLÄNNING!! :D hah, ja och sen hittade jag ett par skor som jag velat ha ganska länge och jag blev ännu gladare att min storlek fanns kvar och att det var 30% rea på den :) Nu har min mormor börjat sy den och är snart klar :D
Nu idag har jag haft farmor och farfar här på lunch och fika, sen åkte vi o la oss och solade (inte farmor och farfar) på södergarn. Nu har jag kommit hem och skriver dethär, snart ska jag gå på audition i dans, lite nervös är man ju alltid :P men jag hoppas dte går bra, det är bara förberedande kurser inför audition idag och till tisdag, själva audition är på onsdag :P ja det var nog allt för mig!


Hare bra! :)


Kändisar som barn



Några tjejer som barn
image57



Några killar som barn
image58

Man ser vissa "drag" som de har nu, men man skulle inte kunna tro i alla fall inte jag att de skulle vara jätte stora kändisar nu :P Om jag skulle t.ex. gå i samma klass som de gick i då skulle jag nog inte tro, utseende mässigt, att de skulle bli väldigt stora kändisar.


Vem ser bäst ut?

Vem har snyggast outfit av dem från Grey´s Anatomy denhär gången?

image56


Grey´s Anatomy

Jag tycker att Grey´s Anatomy igår var sådär, jag störde mig på att Meredith bara "släppte" Derek sådär. Han ska inte vara med Rose! Det är i alla fall vad jag tycker, jag tror att de flesta tycker att Derek och Meredith ska vara tsm ;) Men så är det liksom. Jag tycker också att Burke ska komma tillbaka och reda ut allt med Christina, jag ville att de skulle gifta sig men nej det gjorde dem inte, han har varit borta för länge :P Och nu har han vunnit ett pris som Christina, kan man säga, hjälpte honom med att få. Hon var där när han var skadad :P Nu kanske det låter som att jag e värsta inne i TV programmet ;) men alla e väl det :P

image55


RSS 2.0